sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Liebster Award -haaste

Pitää myöntää, että minua hieman hävetti avata blogini pitkän tauon jälkeen. Tunne ei niinkään liity ikuisuudeksi venähtäneeseen poissaolooni, sillä jo blogia aloittaessani päätin hyväksyä sen tosiasian, että inspiraationi tulee todennäköisesti kulkemaan kausissa kuten lähes kaikkien muidenkin harrastusteni kohdalla. Häpeä johtui sen sijaan High & Light -blogin Hennan minulle heittämästä The Liebster Award -haastesta tai ennemminkin lupauksestani, jonka mukaan tarttuisin tuohon hauskankuuloiseen toimeksiantoon viimeistään heinäkuisella kesälomallani. Hups...

Kausittain vaihtelevan inspiraationi ohella mielenkiintoni ohjautumista muiden asioiden pariin on edesauttanut huomattavasti jo parhaat päivänsä nähnyt tietokoneeni. En voi sietää temppuilevaa tietotekniikkaa, joten ei ihmekään, että läppärin avaaminen ei yksinkertaisesti ole kiehtonut. Nyt kun uusi tietokone on saatu käyttökuntoon ja pimeä sää on taittanut suurimman innon erinäisistä ulkona tehtävistä liikunnallisista aktiviteeteista, joihin vapaa-aikani on viimeisimmän postaukseni jälkeen pitkälti kulunut, olen taas innoissani päästessäni kirjoittelemaan. Ja mikäpä olisikaan sopivampi tapa aloittaa kuin tarttumalla vihdoin viimein minua odottaneeseen haasteeseen!

Liebster Award -haasteen tarkoituksena on siis tuoda tunnetummaksi lukijamäärältään pieniä (1-1000) blogeja. Haasteessa vastataan 11 haastajan keksimään kysymykseen, jonka jälkeen tunnustus annetaan eteenpäin 11 muulle bloggaajalle, joille uusi haastaja keksii taas uudet 11 kysymystä. Tässä siis Hennalta saamani visaiset pähkinät. Pisteet Hennalle hyvin keksityistä kysymyksistä!

1. Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen?
Olin jo pitkään lukenut sekä muoti- että kosmetiikka-aiheisia blogeja ja niistä innostuneena valokuvannut välillä tekemiäni meikkejä tai ostamiani kosmetiikkatuotteita. Kirjoittamisesta ja meikkaamisesta olen aina tykännyt, ja löydettyäni kanavan yhdistää näihin edellä mainittuihin vielä uusi kiinnostuksenkohteeni valokuvaus, päätin lopulta aloittaa oman blogin. Mietin hetken, että olisin pitänyt blogini ainoastaan minun itseni nähtävillä. Lopulta kuitenkin päädyin siihen, että julkisen blogin kirjoittaminen olisi mielekkäämpää.

2. Millä tuotteella yleensä aloitat meikkaamisen?
Se riippuu siitä, olenko menossa juhlimaan vai onko tiedossa täysin tavallinen arkipäivä. Juhliin levitän meikin alle aina Dermalogican Skinperfect Primerin, joka on ehdottomasti paras koskaan kokeilemani meikinpohjustaja. Arkena en käytä meikinpohjustajaa, mutta aloitan meikkaamisen kuitenkin aina kasvojen ihosta, tarkemmin sanoen sivelemällä nenään ja erityisesti punoitukseen taipuvaiselle nenänalusiholleni Macin Studio Finish Concealer -peiteainetta (sävy NC20).

3. Jos voittaisit arvonnassa 10 kappaletta tuotteita yhdeltä vapaavalintaiselta kosmetiikkabrändiltä, minkä brändin tuotteita valitsisit?
Tämä on helppo! Ehdottomasti Urban Decayn!!

4. Vältteletkö jotain kosmetiikan ainesosaa? Jos välttelet, niin mitä ja miksi?
Välttelen kookos-, manteli - ja pähkinäöljyjä, koska olen niille allerginen.

5. Opiskeletko tai työskenteletkö kauneusalalla, vai onko kosmetiikka vain harrastus?
En opiskele tai työskentele kauneusalalla eli kosmetiikka on puhdas harrastus. Työlläni ei tosiaan ole mitään tekemistä kosmetiikan kanssa.

6. Tunnetko olosi kotoisaksi julkisilla paikoilla myös ilman meikkiä?
Liikuskelen loppujen lopuksi yllättävän paljon julkisilla paikoilla ilman meikkiä ihan puhtaasta laiskuudesta. En silti voi sanoa tuntevani oloani kotoisaksi meikittömänä. Minulla oli vaihe, jolloin meikitön olemus julkisilla paikoilla ei olisi tullut kysymykseenkään, mutta ilmeisesti iän myötä en pääsääntöisesti jaksa olla niin kiinnostunut siitä, mitä muut ajattelevat meikittömästä naamastani. Olen myös huomannut meikkaavani arkisin huomattavasti entistä vähemmän. Edelleen minusta on kuitenkin jostain käsittämättömästä syystä epämiellyttävää kohdata puolituttuja meikittä. Töihin en myöskään menisi ehostautumatta.

7. Milloin viimeksi poistuit mukavuusalueeltasi?
Viime viikolla töissä.

8. Mainitse jokin holy grail -kosmetiikkatuotteesi?
Tämä on vaikea kysymys ihan vain siksi, että niitä on niin paljon. Yksi holy grail -tuote, josta en ole tainnut koskaan mainita blogissani, on Urban Decayn Naked -luomiväri, jota käytän kulmavärinä. Sävy on minulle aivan täydellinen!

9. Lempparisiveltimesi?
Sivellinmerkeistä suosikkini on Sigma. Ehdottomat lempisiveltimeni löytyvät Sigman Performance Eyes Kit -setistä, joka sisältää useita tarkkaan työskentelyyn suunniteltuja siveltimiä.

10. Mitä haluat saavuttaa blogillasi?
Blogini on minulle keino purkaa tarvettani tehdä jotain luovaa ja jakaa tästä tarpeesta kumpuavat tuotokseni muiden kosmetiikasta kiinnostuneiden kanssa. Ilahdun myös aina suunnattoman paljon kaikista saamistani kommenteista, joten toivoisin, että pystyisin luomaan kirjoituksillani edes jonkinlaista vuorovaikutusta. Muunlaisista blogiin liittyvistä, realistisesti saavutettavissa olevista asioista en oikein osaa haaveilla. Toki toisinaan unelmoin, että pääsisin etulinjassa testaamaan kiinnostavia kosmetiikkauutuuksia, mutta sellainen vaikuttaa tällä hetkellä melko kaukaiselta haaveelta.

11. Viimeisenä klassikko, eli mitä ottaisit mukaan autiolle saarelle?
Minun mielikuvissani autiosaarella kasvaa palmupuita ja aurinko paistaa kuumasti pilvettömältä taivaalta. Kännykän ja matkaseuran lisäksi (jos sellaiset sallittaisiin), ottaisin mukaan Biothermin kasvoille ja vartalolle sopivan Lait Solaire Hydratant SPF 50 -aurinkovoiteen.

Vaikka haasteen toteuttaminen kestikin minulta lähes puoli vuotta, tykkään silti haastepostausten toteuttamisesta mielettömän paljon ja toivon todella, että tulen joskus jälleen haastetuksi! Koska haasteen saamisesta on jo niin paljon aikaa, uskoisin, että haaste on ehtinyt jo kiertää useimmissa blogeissa. Sen vuoksi olen poikkeuksellisesti todella tylsä enkä jaa oma-aloitteisesti haastetta eteenpäin. Jos kuitenkin haluaisit päästä vastaamaan omassa blogissasi yhteentoista minun keksimääni kysymykseen, ilmoittaudu kommenttiboksissa, niin lupaan keksiä sinulle kysymykset!

Ei kommentteja: