tiistai 28. tammikuuta 2014

Kynsipönttö

Ajattelin kirjoittaa eräästä tuotteesta, josta kukaan ei vaikuta olevan kovinkaan innoissaan. Itse olen tästä aivan ihmeissäni, sillä olen suorastaan koukuttunut tähän kätevään aikaa ja hermoja säästävään ihanuuteen.

Kyse on tietysti Maybellinen Express Remover -kynsilakanpoistopurkista eli tuttavallisemmin kynsipöntöstä!


Pöntön sisällä on siis vaahtomuovin pala, johon on imeytetty kynsilakanpoistoainetta. Mielestäni vaahtomuovi on juuri sopivan kostea tuotteen moitteetoman toimimisen varmistamiseksi. Tuotetta käyttäessä ei siis ole sellainen olo, että uittaisi sormeaan kynsilakanpoistoaineessa.

Mielestäni tuote on todella toimiva ja kerrassaan korvaamaton apuri vähänkään hankalimpien lakkojen poistamisessa. Pönttö on kuitenkin niin kätevä, että huomaan käyttäväni sitä cremelakkoja lukuunottamatta oikeastaan kaikkien lakkojen poistamiseen. Aivan täysin puhtaaksi kynsiä ei sillä saa, vaan etenkin todella glitteristen kynsilakkojen jäljiltä kynnelle saattaa jäädä muutamia glitterhippuja. Yleensä viimeistelenkin kynsilakanpoiston vielä perinteisellä tyylillä. Pönttö kuitenkin helpottaa huomattavan paljon tätäkin toimenpidettä. Kynsille tarvitsee nimittäin vain "näyttää" kynsilakanpoistoaineeseen kastettua vanua.

Olen todennut toimivimmaksi liottaa puhdistettavaa kynttä pöntössä jonkin aikaa. En siis ainakaan aluksi tee esimerkiksi sahaavaa liikettä, vaan pidän vain sormeani vaahtomuovin palaa vasten. Lopuksi saatan tehdä muutaman edestakaisen liikkeen, jotta vielä jäljellä olevat lakanjämät irtoaisivat paremmin. Olen kuitenkin huomannut, että sahaaminen saa pöntön vaahtomuovin kulumaan nopeammin ja lyhentävät pöntön käyttöikää. Varsinkin glitterlakat repivät vaahtomuovista pientä töhkää, joka sitten tarttuu sormiin.

Itse kynsilakanpoistoaine on myös kovasti mieleeni. Se on tehokasta, mutta ei kuivata liikaa kynsiä eikä kirvele. Käytän tosin muutenkin Maybellinen vihreässä pullossa olevaa asetonitonta kynsilakanpoistoainetta, joten eipä sinänsä ihme, että tämäkin tuote miellyttää minua.

Itse epäilin aluksi, että muutaman käyttökerran kokenut pönttö likaisi puhdistusta kaipaavat kynnet entistä pahemmin aiemmin poistettujen lakkojen jämillä. Näin ei kuitenkaan ole. Aivan pöntön käyttöiän loppupuolella kynsiin saattaa tarttuja aiemmin poistetuista lakoista peräisin olevia glittereitä, mutta milloinkaan pönttö ei ole sotkenut kynsiäni esimerkiksi aiemmin poistetuilla värilakan jämillä. Minulla pönttö on kestänyt hyvänä suunnilleen muutaman kuukauden.

Kun maailmassa on tällainen keksintö, en voi kuin ihmetellä, miten joku jaksaa säätää vanulappujen ja folionpalojen kanssa. Tyylinsä tietysti kullakin, mutta minä en ainakaan luopisi tästä. Tällä hetkellä minulla on käytössä jopa kaksi pönttöä, molemmille käsille oma!

P.S. Kynsipöntössä on myös oma huumoriarvonsa, jonka uskon kaikkien vähänkään kaksimielisten yksiöiden oivaltaneen. Itse ainakin höhötän vähintään itsekseni sormettaessani vihjailevan kosteasti litisevää pönttöä. Kyllä, olen aikuinen ja myönnän surutta nauravani kaikille yhtä ala-arvoisen huonoille vitseille. Myös pieruhuumori puree!

Ei kommentteja: