sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Mineraalimeikkimaniaa

Vihdoinkin koen käyttäneeni mineraalimeikkejä niin kauan että kehtaan kirjoittaa niistä mielipiteeni. Se ei tosin poikkea millään tavalla valtavirrasta, sillä olen jäänyt totaaliseen mineraalimeikkikoukkuun enkä pystyisi kuvittelemaankaan paluuta entiseen! En ole nimittäin eläessäni kokeillut meikkituotetta, joka pysyisi kasvoillani aivan vastameikatun näköisenä tilanteessa kuin tilanteessa. Mineraalimeikit eivät ole kertaakaan pettäneet odotuksiani, olipa kyseessä sitten etelänmatkalla koettu kuumuus, monen tunnin hikoileminen tanssilattialla tai koko vuorokauden kestävä edustaminen.

Käytössäni ovat olleet Bare Escentualsin BareMinerals -mineraalimeikit, joiden makuun pääsin tilaamalla Beautybaystä Get Started -pakkauksen. Pakkaus sisälsi kokeilukokoiset mineraalimeikkipohjat sävyissä Fairly Light ja Light, koko kasvoille aurinkopuuterin tapaan käytettävän tuotteen sävyssä Warmth, puuterin tapaan käytettävän Mineral Veil -jauheen sekä peitevärin sävyssä Bisque. Lisäksi pakkauksen mukana tuli kaksi sivellintä, joiden avulla meikkipohja olisi tarkoitus tehdä (Full Flawless Face Brush ja Flawless Application Face Brush) sekä peitevärin levitykseen tarkoitettu Maximum Coverage Concealer Brush -siveltimen. Jälkimmäisestä siveltimestä olen pitänyt todella paljon ja se onkin jäänyt vakiokäyttöön. Meikkipohjan levittämiseen tarkoitetuista siveltimistä en tykännyt eivätkä ne mielestäni ajaneet asiaansa lainkaan. En saanut meikkipohjaa levittymään niillä tasaisesti ja siveltimistä irtosi jokaisella käyttökerralla runsaasti harjaksia. Full Flawless Face -sivellin on silti edelleen käytössäni.

Seuraavaksi kerron, millaisilla siveltimillä yleensä teen meikkipohjani ja mitä mieltä olen Get Started -pakkauksessa olleista tuotteista.


Kuten aiemmin sanoin, meikkipohjan tekeminen ei oikein ottanut onnistuakseen Get Started -pakkauksen mukana tulleilla siveltimillä. Sen sijaan kävin hakemassa Charming Nails -blogissa olleen vinkin innoittamana Ecotoolsin matkakabukin, jonka avulla mineraalimeikit levittyvät täydellisesti ja helposti Hesaria lukiessa. Oikea laiskan ja kiireisen ihmisen unelma siis! Minulle ei ainakaan äkkiseltään tule mieleen toista meikkituotetta, jonka virheetön levittäminen ei vaatisi peiliä avukseen. Rakastamani kabukin vieressä ovat mineraalimeikkipohjat sävyissä Farily Light ja Fair. Nuo ovat täysikokoisia pakkauksia, jotka tilasin kokeilukokojen loputtua. Käytän sävyjä sekaisin siten, että ensin levitän yhden kerroksen Fair -sävyä, johon on sen hetkisen rusketukseni mukaan sekoitettu enemmän tai vähemmän aurinkopuuterin tapaan käytettävää sävyä Warmth. Lopuksi levitän kasvoille yhden kerroksen Fairly Light -sävyä. Pyrin levittämään sävyä hieman enemmän sellaisiin kohtiin, jotka kaipaavat peittämistä. Minulla ei ole finnejä, mutta kasvojeni väri on etenkin poskien kohdalta todella epätasainen. Meikkipohja kuitenkin peittää todella hyvin isommatkin punaisuudet ja pysyy paikallaan koko päivän.


Silmänalusille levitän pakkauksen mukana tulleella siveltimellä peiteväriä sävyssä Bisque. Erillinen peiteväri ei ole välttämätön hankinta, sillä itse meikkipohjallakin on tämän siveltimen avulla helppo peittää silmänaluset. Olen kuitenkin tykännyt käyttää peiteväriä silmänalusille siitä syystä, että se heijastaa ainakin omien näköhavaintojeni mukaan aavustuksen verran valoa, jolloin se toimii hieman valokynän tapaan ja antaa silmille heleämmän ilmeen.


Seuraavaksi levitän Ecotoolsin ihanan pehmeällä puuterisiveltimellä kaulalle ja dekolteelle hieman sävyä Warmth. Lisäksi varjostan sillä kasvoni.


Edellä kuvattujen vaiheiden jälkeen teen silmämeikkini. Silmämeikkiä tehdessä kasvoilleni yleensä varisee luomiväriä. Luomivärisotkut pyyhkiytyvät onneksi helposti pois kasvoilta ihan vain sutimalla niitä kevyesti tuuhkealla siveltimellä. Itse käytän tähän tarkoitukseen
Full Flawless Face -sivellintä. Meikkisotkujen siistimisen jälkeen levitän samalla siveltimellä kasvoilleni erityisesti T-aluetta painottaen Mineral Veiliä, joka on siis puuterin tapaan toimiva tuote. Mineral Veil on toiminut ainakain omalla kohdallani loistavasti eivätkä kasvoni kerta kaikkiaan kiiltele edes urheilun tai raivoisan tanssimisen jälkeen.

Edellä mainitut vaiheet sisältävän kasvomeikin tekemiseen kuluu aikaa noin 10-15 minuuttia, mikä ei mielestäni ole paljon koko päivän kestävän lopputuloksen aikaansaamisesta, etenkin kun suurimman osan meikin tekoon kuluvasta ajasta voi viettää muualla kuin peilin edessä.

Voin suositella mineraalimeikkejä täydestä sydämestäni kaikille :) Kannattaa kuitenkin panostaa hyviin siveltimiin sekä oikean levitystekniikan opettelmiseen. Mineraalimeikithän ikään kuin pyöritellään siveltimellä kasvoille. Itselleni ainakin Ostolakossa -blogissa olevista vinkeistä oli hurjasti hyötyä.

Toivottavasti tästä postauksesta oli hyötyä. Kertokaahan minulle omia kokemuksianne mineraalimeikestä. Myös mielipiteet tästä postauksesta ovat tervetulleita :)

Seuraavaksi tutustutaankin sitten Inglotin meikkeihin ;)

3 kommenttia:

Mirssiina kirjoitti...

Omakin mineraalimeikkien innostus alkoi bareMineralsin kautta :) bM:n alkuperäisen pohjan sijaan ostin sen Matte- version, mutta se ei oikeastaan ollut kovinkaan hyvä, sillä se ei peittänyt ja sävy oli oudon oranssihko (onneksi ei näkynyt selvästi kasvoilla :D)

Nykyinen lempparipohja löytyy Lauressilta, mutta Meowin pohjat ovat myös testissä :)

Siru kirjoitti...

Itse olen ihan kokematon mineraalimeikkien suhteen, eli oli tosi kiva kuulla arvostelua!

Juliet xxx

Shania kirjoitti...

Mirssiina: Onneksi en valinnut matte-versiota, vaikka sitä harkitsinkin..oranssinvärinen iho on nimittäin pahin pelkoni :D Minua kiinnostaisi kokeilla muitakin mineraalimerkkimeikkejä, joten pitääkin tutustua noihin mainitsemiisi. Kiitos vinkistä :)

Juliet: kiva kuulla, että postauksesta oli hyötyä :)