lauantai 5. joulukuuta 2015

Uudet suosikit Lushilta

Itselleni Lush on pitkään edustanut lähinnä liian voimakkailta tuoksuvia saippuoita sekä ylihinnoiteltuja ja nopeasti pilaantuvia tuotteita. Kun monet Lushin antimet sisältävät  lisäksi aineososia, joille olen alleginen, ei ole ihmekään, etten oikein saanut kiinni jutun juuresta. Oikeastaan ainoa vakituisessa käytössäni oleva Lushin tuote oli viime kesään asti Lemony Flutter -kynsinauhavoide. Nyt olen kuitenkin löytänyt kaksi uutta suosikkia, jotka ajattelin jakaa kanssanne. Molemmista uusista tuttavuuksista on kiittäminen Asematunnelin Lushin ihanan avuliasta myyjää, jota ilman tuskin olisin osannut kumpaakaan tuotteeseen tarttua.

Lushin kaunis tuorenaamiotiski on ennenkin houkutellut minua luokseen. Joka kerran poistuin kuitenkin tyhjin käsin, kun kiinnostavimmat naamiot sisälsivät joko kookosta tai jotain muuta pähkinää. Kesäisen Lemony Flutter -ostosreissuni yhteydessä pyörin jälleen kerran kiehtovan naamiotiskin ympärillä ihmettelemässä, josko edes jokin naamio olisi minulle sopiva. Juuri silloin tämä ihastuttava myyjätär paukkasi paikalle, ja ryhtyi innokkaasti esittelemään allergiaa aiheuttamattomia vaihtoehtoja. Niitä ei löytynytkään kuin kaksi, joista päädyin Cupcake-tuorekasvonaamioon. Myyjä intoutui myös jonkin sivupolun kautta kertomaan Aqua Marina -kasvojenpesuaineesta. Lopun taidattekin jo arvata...

Lush Cupcake -tuorekasvonaamio


Aluksi epäilin, mahtaisiko antimikrobinen ja syväpuhdistava Cupcake olla liian tuju pintakuivalle iholleni, jonka epäpuhtaudet rajoittuvat nenän ja leuan pienten mustapäiden lisäksi noin kerran kuussa ilmestyviin yksittäisiin isompiin finneihin. Myyjä sai minut kuitenkin vakuutettua, että näin ei missään nimessä ole.

Onneksi uskoin myyjää, sillä Cupcake on osoittautunut aivan täydelliseksi tuotteeksi. Iho tuntuu naamion jäljiltä syväpuhdistetulta, mutta ei lainkaan kuivalta. Tuntuma on hyvin miellyttävä ja melkeinpä kosteutettu, mitä en olisi ikinä osannut odottaa yhdeltäkään syväpuhdistavalta tuotteelta. Parasta naamiossa on kuitenkin se, mitä se tekee finneille; ne suorastaan räjähtävät tiehensä! Levitin yhdenkin todella kipeän ja turvonneen yksilön päälle aimo kerroksen naamiota. Vaikutusajan päätyttyä punoitus oli laskenut ja finniin oli tullut valkoinen "pää", jolloin sain sen puristettua. Seuraavana aamuna koko finni oli kadonnut kuin tuhka tuuleen pienen pientä punaista jälkeä lukuun ottamatta. Tämän loistavan ominaisuuden havaittuani olen käyttänyt naamiota myös tehohoitona finneille.


Rakenteeltaan naamio on paksua, ja sen pinta kuivuu levityksen jälkeen melko nopeasti, minkä vuoksi se on paineltava iholle. Naamion annetaan vaikuttaa viidestä kymmeneen minuuttiin. Vaikutusajan päätyttyä se on täysin kuiva ja sitä saattaa kasvoja liikuteltaessa rapista pois. Ei siis kannata hengailla esimerkiksi valkoisella sohvalla Cupcake naamassa! Yleensä poistan naamion niin, että rullaan lavuaarin päällä suurimman osan naamiosta pois kasvoilta ja lopuksi pesen kasvot kädenlämpöisellä vedellä.

Toisin kuin useat Lushin muut tuotteet, Cupcake ei ole liian voimakkaan tuoksuinen. Naamion läsnäolon kyllä haistaa koko vaikutusajan, mutta mielestäni tuoksu ei  missään nimessä ole epämiellyttävä tai häiritsevä. Tuoksun hallitsevin elementti on suklaan ohella piparminttu.

Ainoa huono puoli muuten loistavassa tuotteessa on melko lyhyt käyttöikä sekä se, että sitä on säilytettävä jääkaapissa. Itse en välttämättä tarvitsisi juuri tämän tyyppistä naamiota koko kasvoille kuin kerran viikossa, mutta jos purkin haluaa käyttää loppuun ennen viimeistä käyttöpäivää (minun tapauksessani käyttöaikaa oli noin kaksi viikkoa), naamiota on muistettava laittaa vähintään pari kertaa viikossa. Purkissa olevan tekstin ja myyjän arvion mukaan naamio riittää noin neljään käyttökertaan. Minun käytössäni purkista olisi kuitenkin saanut kevyesti ainakin kuusi naamiota, vaikka omasta mielestäni levitin naamiota hyvin runsaalla kädellä. Lopulta naamio ehti pilaantua ennen kuin sain sen käytettyä loppuun.

Niinpä ostankin uuden purkillisen ihoni tilanteen mukaan. Jos finnejä ei näy mailla halmeilla, saatan elellä hieman pidemmänkin aikaa ilman Cupcakea. Finnikriisin iskiessä tiedän kuitenkin heti, minkä tuotteen puoleen käännyn.

Lush Aqua Marina -kasvojenpesuaine

Olen aiemmin saanut nauttia täysin finnittömästä ihosta, mutta noin vuosi sitten lopetettuani e-pillerit aurallisen migreenin vuoksi varsinkin otsan alueelle alkoi tulla yksittäisiä, välillä todella suuriakin finnejä. Hätäännyin ihossani tapahtuneesta muutoksesta, ja yritin kuumeisesti löytää siihen apua. Teinkin ihonhoitorutiineihini useita muutoksia, joista viimeisin on muun muassa merilevää sisältävän Aqua Marina -kasvojenpesuaineen sisällyttäminen iltatoimiini. Kuten postauksen alussa sanoin, tutustuin Aqua Marinan kesällä aivan sattumalta, mutta nyt en voisi kuvitellakaan elämää ilman sitä.


Huomasin jo muutaman käyttökerran jälkeen, että ihoni näytti jotenkin elinvoimaisemmalta ja raikkaammalta kuin yleensä. En kuitenkaan osannut aluksi yhdistää sitä Aqua Marinaan. Tajusin yhteyden, kun en ensimmäisen purkin loputtua ostanutkaan uutta, ja ihoni kunto alkoi heti huonontua. Ryhdyttyäni jälleen käyttämään Aqua Marinaa muutos parempaan tapahtui nopeasti.

Pesen yleensä kasvoilta meikin ensin joko öljymäisellä tai geelimäisellä kavojenpesuaineella, jonka jälkeen poistan silmämeikit sille tarkoitetulla aineella. Viimeistelen puhdistuksen Aqua Marinalla. Ajattelen, että mahdollisimman puhtaalle iholle levitettynä se vaikuttaisi parhaiten. Saan toisinaan finnejä myös olkapäihini, ja silloin pesen nekin Aqua Marinalla. Minusta finnit katoavat tällöin selkeästi nopeammin.

Tuotteen rakenne on hieman muovailuvahamainen. Tuotetta otetaan kämmenelle pieni nokare, kostutetaan se veden avulla notkeammaksi ja levitetään kasvoille.


Aqua Marina on ulkonäöltään suoraan sanottuna epäilyttävän näköinen vihreine merilevähippuineen. Myöskään merellinen haju ei ole ehkä kosmetiikkamaailman houkuttelevimmasta päästä, vaikka olenkin oppinut siitä jollain kierolla tavalla tykkäämään.

Aqua Marina on useiden muiden Lushin tuotteiden tapaan ns. tuoretuote. Sitä ei kuitenkaan tarvitse säilyttää jääkapissa, ja käyttöikäkin on onneksi tuorenaamioita pitkäkestoisempi. Tuotteen ehtii siis mielestäni hyvin käyttää loppuun ajoissa. Aqua Marina on tätä nykyä vakiokäytössäni, ja aina edellisen purkin loputtua säntään välittömästi ostamaan uuden.

Olen niin iloinen, että olen löytänyt nämä kaksi aarretta osaksi ihonhoitorutiinejani! Oletko sinä kokeillut kumpaakaan näistä tuotteista?

Ei kommentteja: