maanantai 14. joulukuuta 2015

Eyluren ripsitupsut

Vaikka olenkin perinteisten irtoripsien vannoutunut ystävä, on varastoihini jäänyt oman häämeikkini jäljiltä melkoinen varasto eri merkkisiä ripsitupsuja. Innostuin edellisenä viikonloppuna koristamaan viime postauksessa esittelemäni meikin Eyluren ripsitupsuilla.


Ripsitupsuilla saa luotua helposti lisää näyttävyyttä juuri siihen osaan ripsiä kuin itse haluaa. Ripsitupsut ovat erityisen käteviä esimerkiksi silmän ulkonurkan korostamiseen. Ne myös näyttävät usein myös perinteisiä irtoripsiä luonnollisemmilta. Ripsitupsujen paras puoli taitaa kuitenkin piillä siinä, että niiden avulla on mahdollista rakentaa itselleen tismalleen oman maun mukainen ripsirivistö.

Eyluren ripsitupsupakkauksessa on kolmea eri pituutta. En ole nähnyt missään pakkauksia, jotka sisältäisivät pelkästään esimerkiksi lyhyitä ripsiä, joten oletan, että sellaisia ei Eyluren valikoimissa ole. Periaatteessa on kätevää, että eri pituisia ripsiä saadakseen ei tarvitse ostaa kuin yksi paketti. Pelkästään tietyn mittaisia ripsiä kaipaavalle kuluttajalle Eyluren pakkaus ei sen sijaan ole paras mahdollinen.


Eyluren ripset ovat pakkauksen mukaan semi-permanent -ripsiä. Pakkauksen mukana tuleekin kestoliima ja ripsien poistamiseen tarkoitettu aine. Minä käytin kuitenkin tupsujen liimaamiseen Eyluren Lashfix -liimaa.

Tupsut kannattaa irrottaa pakkauksesta varovasti pinseteillä tarttumalla aivan tupsun tyvestä kiinni ja vetämällä varovaisesti.  Myös ripsien kiinnittämisessä on hyvä käyttää apuna pinsettejä. Ripset kiinnitetään kastamalla ripsitupsun pää liimaan ja asettamalla tupsu pinseteillä mahdollisimman lähelle ripsirajaa.

Tupsut saa kiinnitettyä parhaiten aivan omien ripsien viereen, kun ottaa pinseteillä kiinni niin läheltä tupsun tyveä kuin mahdollista, nostaa leukaa hieman ylöspäin ja suuntaa katseen alaspäin. Ripsitupsut ovat yleensä kaarevia, minkä vuoksi on tärkeää saada ne asetettua oikeaan asentoon, ettei lopputuloksesta tule epäsiistin ja omituisen näköinen. Sen vuoksi ripsi kannattaa ottaa pinsettien väliin heti niin sanotusti oikeaan asentoon eli niin, että kaari osoittaa ylöspäin.

Toisin kuin  irtoripsinauhaa, yksittäisiä tupsuja ei tarvitse erityisemmin "painaa" paikalleen. Riittää, että tupsun asettaa haluamaansa kohtaan ja antaa liiman kuivua itsekseen. Liiman kuivumista odottaessa voi ryhtyä jo liimaamaan seuraavaa tupsua.


Eyluren ripsitupsut ovat esimerkiksi aiemmin kokeilemiani Seppälän ripsitupsuja huomattavan paljon pidempiä. Eyluren short-pituus vastaa mielestäni Seppälän medium-pituutta. Pakkauksessa ero ei ole huomattava, mutta käytössä sen kyllä havaitsee.

Vaikka pidänkin näyttävistä ripsistä, ovat Eyluren long-mittaiset ripset jopa minun makuuni liian pitkät. Tämä voi tosin johtua siitä, että omat ripseni ovat todella lyhyet ja harvat, jolloin pitkät tupsut erottuvat omien ripsieni joukosta enemmän. Lisäksi niiden paikoilleen asettaminen on hankalampaa, kun tupsut eivät saa omista ripsistäni riittävästi tukea pysyäkseen kuivumisen ajan oikeassa asennossa.


Käytinkin vain lyhyitä ja keskipitkiä ripsiä. Kuten kuvista huomaa, näyttävät keskipitkätkin ripset jo melkoisen pitkiltä ainakin minun silmissäni.


Lyhyitä ripsitupsuja kului yhteen silmään noin 6-7 kappaletta ja keskipitkiä puolestaan noin 3-4 kappaletta. En tavoitellut tällä kertaa erityisen tuuheita ripsiä. Täyteläisemmän lopputuloksen aikaansaamiseksi olemassa olevaa ripsirivistöä on kuitenkin mahdollista tuuhentaa lisäämällä rivistöön uusia tupsuja.

Tuuhempi lopputulos olisi tietenkin vaatinut vielä enemmän ripsiä. Yhdessä paketissa on kutakin pituutta 17 kappaletta, joten uskoisin, että omalla kohdallani etenkin lyhemmät ripset loppuisivat nopeasti kesken.

Aikaa molempien silmien tupsuttamiseen kului yhteensä hieman alle 15 minuuttia.Arvelisin, että käyttämällä ripsitupsuja enemmän kuin kerran vuodessa, kiinnittämiseen kuluva aika olisi huomattavasti lyhyempi.

Mielestäni Eyluren ripsitupsut olivat Seppälän vastaavia laadukkaamman tuntuiset. Siinä missä Seppälän tupsut tuntuivat hajoavan poistamisen yhteydessä, olisi Eyluren tupsuja voinut helposti käyttää ainakin kerran uudestaankin. Seppälän tupsujen hyviin puoliin kuuluivat minun näkökulmastani puolestaan hieman lyhyempi pituus ja se, että yhdessä pakkauksessa on vain tietyn mittaisia ripsiä.

Oletko sinä kokeillut joko Eyluren tai Seppälän ripsitupsuja? Kummista pidit enemmän?

Ei kommentteja: