maanantai 27. huhtikuuta 2015

Pinkkiä unelmaa

Aloitan edellisessä postauksessa lupaamani Isadoran uudistettujen palettien esittelyn värimakuni tunteville itsestään selvästä vaihtoehdosta, Pink Dreamista.


Etenkin muutamia vuosia sitten vaaleanpunainen ja pinkki tuntuivat olevan harvinaisempia löytöjä suomalaisessa silmämeikkitarjonnassa. Isadora on yleensä ollut tähän piristävä poikkeus, ja nykyäänkin luomivärikokoelmieni vaaleanpunaisista helmistä useat ovat peräisin Isadoran paleteista. Olenkin kotiuttanut lähes kaikki Isadoralta ilmestyneet vaaleanpunaista tai pinkkiä sisältäneet paletit. Sen vuoksi arvelisin tämä paletin olevan uusi muutenkin kuin koostumuksensa puolesta. Olen nimittäin lähes varma, että jos tällainen ihanuus olisi ollut valikoimissa jo aiemmin, löytyisi se ehdottomasti jo omista varastoistani.

Tästä paletissa erityisen ihanan tekee sähäkän barbiepinkin ja intensiivisen violetin kaunis liitto, jota rauhoittavat vaalea helmiäinen ja kulta. Mielestäni väriyhdistelmä on oikeastaan aika kekseliäs. Paletin väriläiskien pinkin ja liilan tunnelma muuttuu yllättävän paljon sen mukaan, yhdistääkö ne kultaiseen vai valkeaan. Toisaalta paletilla voi luoda hyvin neutraalinkin meikin käyttämällä pelkästään valkeaa ja kultaa.


Luomivärejä on helppo työstää ja ne levittyvät luomelle tasaisen kauniisti. Jokainen sävy on pigmenttinen ja laadukkaan oloinen. Isadoran luomivärien aiempaan koostumukseen verrattuna sanoisin uuden koostumuksen olevan tietyllä tapaa kermaisempi ja silkkisempi. 


Mattasävyjä tästä paletista on turha etsiä, mutta itseäni se ei haittaa laisinkaan. Lisääntyvä auringonvalo kun suorastaan kutsuu shimmeristen luomivärien pariin. 


Vaikka Pink Dream onkin väriensä puolesta kuin unelma, ei neljän luomivärin paleteista tietenkään löydy tilaa kaikelle mahdolliselle. Tähän palettiin olisi mielestäni sopinut täydennykseksi musta, joka mahdollistaisi tummempien meikkien luomisen. Alun perin haikailin myös vaalean häivytyssävyn perään, kunnes havaitsin valkean sävyn toimivan tarkoitukseen ennakko-odotusten vastaisesti oikein hyvin. Tumman luomivärin puuttuminen on kyllä helppo antaa anteeksi tälle kompaktille nelikolle, etenkin kun meikkiin voi tuoda tummuutta jollain paletin ulkopuolisellakin sävyllä. Itselleni tällaiset pienemmät paletit edustavat kuitenkin ennen kaikkea kivoja värejä, eivät "täyden meikin" pakkausta, josta olisi löydyttävä jokainen täydellisen silmämeikin luomiseen tarvittava komponentti.

Tässä vielä kaksi meikkiä, jotka olen Pink Dreamilla loihtinut. 



Molemmissa meikeissä luomivärien asettelu on hyvin samanlainen; silmän sisänurkassa ja häivityksessä valkea, luomen keskiosassa pinkki ja ulkonurkassa violetti. Alempaan silmämeikkiin luo tummuutta Lancomen Pink, Punk and Black -paletin musta luomiväri.

Tätä kirjoittaessa harmittelen hieman sitä, että haksahdin tekemään kaksi samanlaista ja lisäksi itselleni hyvin ominaisen tyylistä silmämeikkiä enkä siis käyttänyt lainkaan hyödykseni aiemmin mainostamaani monipuolisuutta. Ehkä ensi kerralla sitten...

Edustaako tämä paletti sinulle pinkkiä unelmaa vai jotain ihan muuta?

Ei kommentteja: