tiistai 21. huhtikuuta 2015

Alkuvuoden lempituotteet

Uusia juttuja on helppo hehkuttaa, mutta mielestäni se, että jokin tuote jää ensikokeilun jälkeen säännölliseen käyttöön, kertoo tuotteesta lopulta enemmän kuin ihastumisen huumassa kirjoitetut ylistyssanat. Ei kai kukaan nimittäin jaksaisi arjen kiireiden keskellä tapella toimimattomien tuotteiden kanssa. Siitä syystä tykkäänkin lukea, mitä tuotteita muut käyttävät päivästä toiseen ja mitkä uutuudet ansaitsevat tulla nimitetyksi arkisten suosikkien joukkoon. Koska viihdyn itse toisten lempituotelistojen äärellä, ajattelin laatia katsauksen alkuvuonna ahkerassa käytössäni olleesta kosmetiikasta.

Itselleni titteli suosikkituote ei välttämättä aina tarkoita mitään maata mullistavaa ihmettä, vaan tuon kutsumanimen voi lopulta saada melko tavanomainenkin tuote, joka kuitenkin toimii ja jaksaa saada minut inspiroitumaan muutamaa käyttökertaa kauemmin. Suosikit tuppaavat kaltaisellani kokeilunhaluisella ihmisellä vaihtelemaan kaudesta toiseen, mutta sehän tekee listausten laatimisesta vain mielekkäämpää. Toivottavasti viihdytte katsaukseni parissa!

Wet'n'Wild Vanity -paletti



Löysin alkuvuodesta uudestaan joka tilanteeseen sopivan Vanityn. Kärsin etenkin loppiaisen jälkeen jonkinlaisesta inspiraation puutteesta. Värikkäisiin meikkileikkeihin ryhtyminen ei aamun väsymyksessä kiinnostanut normaalista poiketen lainkaan ja halusin vain saada aikaiseksi nopean, kaiken kanssa sopivan arkisen meikin. Huomasin tarttuvani palettiin myös juhlavampaa meikkiä kaipaavina hetkinä.

Vaikka Vanityn suurkäyttö aiheutuikin sinänsä epätoivottavasta asiasta, en ihmettele uudelleen lämmennyttä viehtymystäni tähän palettiin. Vanityn luomivärit ovat todella laadukkaita ja niitä on ilo käyttää.

YSL Touche Eclat Radiant Touch -valokynä



YSL:n valokynä oli lojunut jo pitkään surkeana meikkilaatikkoni pohjalla. Eräänä päivänä kuitenkin päätin testata valokynää silmieni alle levittämällä sitä peiteaineen päälle. Yllätyin todella, miten kolmion muotoon levitetty korostustuote kirkasti katsetta ja valaisi koko kasvot. Innostuin lopulta sipaisemaan valokynää myös viirun nenänvarteni keskiosaan. Tästä rituaalista on tullut viime kuukausina osa jokapäiväistä meikkausta.

Sitä en osaa tässä vaiheessa sanoa, onko YSL:n valokynä hinta-laatusuhteeltaan paras mahdollinen edustaja valokynien kategoriassa. Tuskinpa. Sen vuoksi päädyn todennäköisesti testaamaan jotain edullisempaa vaihtoehtoa YSL:n version loputtua.

Rimmel BB Cream 9-in-1 Skin Perfecting Super Makeup, sävy light



En olisi todennäköisesti ikimaailmassa päätynyt testaamaan tätä Rimmelin BB-voidetta, ellei se olisi tullut tammikuun Livboxin mukana. Onneksi niin kuitenkin kävi, sillä tämä voide on ehdottomasti paras milloinkaan kokeilemani BB-voide. Vaikka en ole monia tuotteita kyseisestä tuotekategoriasta kokeillutkaan, en keksi yhtäkään ominaisuutta, jonka toivoisin olevan tämän kohdalla toisin.

Voiteen sävy sopii täydellisesti oman ihoni väriin ja voide levittyy iholle todella sulavasti ja vaivattomasti, Olen käyttänyt voidetta päivittäin meikkivoiteen sijaan. Toisinaan en jaksa erityisemmin meikata, mutta haluan kuitenkin peittää ihoni epätasaisuuta jollain. Siinäkin tämä voide on toiminut loistavasti. Punakkuus iholta katoaa, mutta iho ei kuitenkaan näytä "eripariselta" tai liian meikatulta muuten meikittömien kasvojen kanssa.

Yksi itseäni eniten ilahduttavista ominaisuuksista on se, että voide ei jätä minkäänlaista tunnetta iholle. Tämä on kokeilemistani BB-voiteista oikeastaan ainoa, jonka osalta voin rehellisesti sanoa näin. Etenkin päivinä, joina en jaksa ehostaa itseäni muuten kuin levittämällä  kasvoilleni ohuen kerroksen jotain ihoni sävyä korjaavaa tuotetta, en kerta kaikkiaan voi sietää pakkelilla kuorutettua tunnetta.  Yksi todella mittava plussa on edullisen hinnan lisäksi se, että voide sisältää suojakertoimen 25. KAIKISSA meikki- ja päivävoiteissa pitäisi mielestäni ehdottomasti olla suojakerroin. Kun sekin ominaisuus on mahdutettu tähän supereliksiiriin, en voi olla muuta kuin rakastunut!

Kävin itse asiassa eilen täydentämässä varastojani tämän osalta. Kallista (vaikkakin muuten loistavaa) vakiomeikkivoidettani ei siis ole tämän löydön jälkeen ollut ikävä.

Beautyblender-meikkisieni



Tämä kaikkien tuntema supermuna on löytänyt tiensä minunkin sydämeeni. En ole Beautyblenderiä ensimmäistä kertaa kokeiltuani kaivannut lainkaan meikkivoidesiveltimiäni. Ajattelin omistaa tälle vaahtomuovimuodostumalle ihan omankin postauksensa, joten säästän enemmät ylistyssanat siihen.

Too Faced 3 Way Lash Lining Tool



Tilasin Too Facedin 3 Way Lash Lining Toolin kokeiluun Beautybaystä, koska havaitsin, että en kerta kaikkiaan saa enää millään välineellä tehtyä yläluomen rajausta riittävän lähelle ripsirajaa, etenkään silmän sisänurkasta. Ihan kuin minulle olisi yhtäkkiä kasvanut pääsääntöisestä ripsirajastani poikkeavia ripsiä, jotka estävät tasaisen rajauksen tekemisen. Haikalinkin pitkän aikaa mielessäni tuotetta, jonka avulla saisin paremmin tökittyä rajauksen aivan ripsien tyveen, kunnes muistin "kolmen pisteen eyelinerit". 

Too Facedin ratkaisu on ajanut asiansa ihan hyvin, mutta aivan täydellinen se ei ole. Rajauspään ulokkeet voisivat nimittäin olla ehkä aavistuksen kauempana toisistaan. Todennäköisesti kokeilenkin tämän loputtua esimerkiksi Clarinsin versiota.

Peggy Sage viistosivellin


Olen viime aikoina löytänyt uudestaan erään tavan menneisyydestäni. Pehmensin nimittäin aiemmin nestemäisen rajauksen kovaa ja kiiltävää jälkeä mustalla mattaluomivärillä. Itse tykkään kovasti mustan luomivärin tuomasta hieman utuisemmasta ja luonnollisemmasta jäljestä. Tällä Peggy Sagen siveltimellä luomivärin levittäminen käy helposti; levitysjäljestä tulee sopivan paksu, mutta kuitenkin siisti. Sivellin oli oikea löytö myös edullisuutensa puolesta.

Escada Turqoise Summer -hajuvesi



Odotan aina joka vuosi yhtä innolla tiettyä kevään merkkiä: Escadan kausituoksua! Joinain vuosina odotus päättyy pettymykseen, toisina taas ihastuksen kiljahduksiin. Escada tuntuu julkaisevan kausituoksunsa aina vain aikaisemmin. Itseäni se pelkästään ilahduttaa. Mikäpä nimittäin olisi parempi hetki aloittaa tulevan kesän tuoksuun kiinnittyvien muistojen fiilistely kuin vaikkapa talvinen laiva- tai muu lomamatka, jolta yleensä kausituoksuni sen ilmestyttyä ostan.

Itseäni ei Escadan kausituoksujen teinileima haittaa pätkän vertaa, Ikävuosistani huolimatta pidän nimittäin ehdottomasti eniten hedelmäisistä, todella makeista tuoksuista, joita Escadan kausituoksut parhaimmillaan edustavat.

The Body Shop Vanilla Brulee -suihkugeeli


Tätä tavaraa on menossa jo toinen puteli. Rakastan vaniljan tuoksua ja sitä tämä suihkugeeli tarjoaa juuri sopivassa määrin; suihkussa tuoksu erottuu ihanasti, mutta ei jää sen suuremmin iholle saati sitten kylpyhuoneeseen leijumaan.

Löysitkö listauksestani jonkin oman suosikkisi? Vai innostuitko kenties kokeilemaan jotain uutta?

Ei kommentteja: