sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Garden Escape

En ole aiemmin omistanut yhtäkään Clarinsin luomiväriä. Kun törmäsin ensimmäistä kertaa Clarinsin Garden Escape -kevätkokoelman nimikkopalettiin, tiesin, että elämäni tulee muuttumaan siltä osin. Ostan omasta mielestäni todella harvoin selektiivisten kosmetiikkamerkkien värimeikkejä. Se sai Garden Escapen hankinnan tuntumaan vielä entistä enemmän juhlahetkeltä.


Garden Escape -paletissa minua viehätti paletin kauniin ulkomuodon lisäksi täydellisesti minulle sopiva värimaailma. Tykkään silmämeikissä vaaleanpunaisesta ja vihreästä todella paljon erikseen, mutta yhdistettynä ne ovat minun makuuni vielä entistäkin sievempiä.

Vihreiden  ja vaaleanpunaisten sävyjen lisäksi paletti sisältää käytännöllisen ruskean sävyn, joka tuo hieman maanläheisyyttä muuten kovin kevättä henkiviin väreihin. Todella kiiltävä valkoinen sävy sopii mainiosti tuomaan valoa silmän sisänurkkaan. Häivitykseen tai kulmaluulle kimmeltävä valkoinen ei ehkä ole maailman paras valinta, mutta toimii tarvittaessa niinkin häivytyssiveltimen avulla kevyesti levitettynä.


Paletti on mielestäni monipuolinen, sillä se sisältää sopivan sekoituksen niin tummia kuin vaaleitakin sävyjä. Käytön kannalta vaihtelua tuo myös se, että luomivärejä voi käyttää niin kuivina tai kosteinakin. Itse olen toistaiseksi tyytynyt perinteiseen tyyliin, mutta aion ehdottomasti kokeilla värejä myös kostutettuina. Kaikki luomivärit ovat satiini- tai helmiäissävyjä, mikä on omasta mielestäni vain kiva juttu. Onhan kyseessä kuitenkin kevätkokoelma.

Seuraavien kuvien swatcheista ensimmäinen on otettu varjossa ja jälkimmäinen auringossa. Molempiin luomivärit on levitetty kuivana.


Luomivärit ovat laadukkaan tuntuisia, helposti työstettäviä ja pääsääntöisesti todella pigmenttisiä. Vaaleanpunaisten luomivärien kohdalla joutuu tekemään hieman töitä, jos haluaa niiden näkyvän luomella yhtä intensiivisen sävyisinä kuin paletissa. Mielestäni tämä ominaisuus ilmenee kuitenkin lähes kaikkien omistamieni vaaleansävyisten luomivärien kohdalla. Paletin mukana tulleella applikaattorilla levitettyinä vaaleanpunaisetkin sävyt saa kuitenkin näyttämään luomella voimakkaammilta. Varmasti myös luomivärisiveltimen kostuttaminen auttaisi asiaa.


Ihanan lisän palettiin tuo luomivärien upea kuviointi, joka oli niin kaunis, että minua melkein itketti ottaa paletti käyttöön. Onneksi voin sentään muistella paletin alkuperäistä ulkonäköä näiden kuvien avulla. Sitä paitsi, käyttöä vartenhan minä tämänkin paletin ostin. En harrasta keräilykappaleita, joihin en voisi edes koskea.


Paletti sisältää pienen kaksipäisen applikaattorin, jonka toisessa päässä on perinteinen sienipää ja toisessa sivellin. Olen muutaman kerran jopa käyttänyt pikkuista sieniapplikaattoria vaaleimpien sävyjen levittämiseen. Paletin mukana tuli lisäksi hienostunut, mutta melkoisen turha punainen samettipussukka sekä pieni pahvikortti, jossa esitetään muutamia ehdotuksia värien sijoitteluun silmäluomelle.


Hyvänä puolena Garden Escape -paletista voisi mainita vielä sen sopivan koon; se kätkee pienen ja ohuen kuorensa alle reiluhkon kokoiset luomivärit eikä paletissa ole haaskattu kallisarvoista tilaa liian suuriin "välitiloihin".

Paletti on kokonsa puolesta verrattavissa Isadoran Nude Essentials -luomiväripalettiin, joka sisältää myöskin kuusi luomiväriä. Isadoran paletti on kuitenkin pituudeltaan applikaattorin vaatimaa tilaa lyhyempi sekä myöskin aavistuksen verran matalampi. Tämä voi toki johtua Clarinsin paletin sisältämästä isosta, koko paletin kannen kokoisesta peilistä. Luomivärien yhteispaino Isadoran paletissa on 5 grammaa kun taas Clarins sisältää yhteensä 5.4 grammaa luomivärejä.

Garden Escape -paletin yleisilme on kaiken kaikkiaan mielestäni kovin tyylikäs, mutta kuitenkin keväisen houkutteleva. Garden Escape on mielestäni yksi kauneimpia omistamiani paletteja. Olen niin iloinen, että päädyin sen hankkimaan.

Seuraavaksi esittelenkin teille muutamia Garden Escapella tekemiäni meikkejä.

Onko joku muu hankkinut kokoelmiinsa tätä ihastuttavaa palettia?

Ei kommentteja: